WelQuip levert zit-sta bureaus van de merken OMT, Linak en het het eigen zit-sta bureau merk Smart-Table. 

Een ergonomisch verantwoorde werkplek thuis of op kantoor helpt mensen hun werk te doen met de juiste lichaamshouding. Erg belangrijk, want de juiste werkhouding voorkomt klachten als rug- en nekpijn. Het is dus niet onverstandig om de (thuis)werkplek goed in te richten en te voorzien van de juiste hulpmiddelen. Waarbij het meubilair en de hulpmiddelen zijn aan te passen aan de individuele behoeften van elke persoon. Een elektrisch zit-sta bureau is zo’n item en vergemakkelijkt de afwisseling tussen zittend en staand werken. Een andere term voor zit-sta bureau is dan ook hoogte verstelbaar bureau. Het elektrisch zit-sta bureau is ook heel geschikt als verstelbaar bureau op de flexwerkplek. Het sluit perfect aan bij het “nieuwe werken”, waarbij de hoogte snel kan worden aangepast aan de persoonlijke behoeften. Van zit- naar sta-werkplek en weer terug.

Evolutie in het werk tot ingebruikname van zit sta bureaus.

Zit-sta bureau van de merken OMT, Linak en Smart-Table

WelQuip levert hoogte verstelbare zit sta bureaus van 3 merken in verschllende prijs- en kwalitietsklassen. Alle aangeboden modellen zijn elektrisch in hoogte verstelbare zijn, zonder meerkosten, met een werkblad hoogte verstelbereik van 65cm tot 125cm of tot 130 cm. De standaard beschikbare blad afmetingen voor alle modellen varieert van (120)140cm tot 200cm breed met werkbladdiepte 80cm. Het elektrisch zit sta bureau van het High-End merk OMT is voorzien van upside-down dubbel telescopische kolommen. Dit voorkomt slijtage en krassen op de kolommen, doordat er geen stof en vuil in het mechanisme kan komen. De zit-sta bureaus hebben een elegant design, waardoor deze bureaus goed tot hun recht komen in een moderne kantoor- of thuiswerk-omgeving. Het zit sta bureau is ook te gebruiken als vergadertafel, meetingtafel of als thuiswerktafel.

Het elektrisch zit-sta bureau van het High-End merk OMT is standaard uitgerust met 2 hefmotoren terwijl de merken Linak en Smart-Table zit-sta bureaus leveren met 1 of 2 motoren . Het dynamisch hefvermogen van de veschillende elektrische zit-sta bureaus varieert van 800N tot 1600N (de statische belastbaarheid is ca 20% hoger). OMT en Linak bieden diverse bedieningspanelen. Een simpele hoog/laag knop, geheugenfunctie paneel en display tot intelligente bedieningspanelen met advies voor de beste werkhouding. Daarnaast zijn er opties om via Bluetooth een verbinding te maken met een PC of Tablet. Met deze functie kan het zit-sta bureau gekoppeld worden aan intelligente Apps voor bediening en coaching over de juiste werkhouding. Het Economy merk Smart-Table biedt één type bedieningspaneel met display, geheugens en USB laadpoort.

De zit-sta bureaus van Linak en Smart-Table zijn bovendien standaard voorzien van een anti-collision functie (optioneel bij OMT).

Bekijk het aanbod zit-sta bureaus of neem contact op met WelQuip. Wij geven u graag in onze showroom in Maarheze een demonstratie van onze hoogte verstelbare zit-sta bureaus.

Voorbeeld van een in zit-sta bureau of hoogte verstelbaar bureau.

Eigenschappen van het zit-sta bureau

Hoogte verstelbare zit-sta bureaus winnen in menig kantoor snel aan populariteit. Door afwisselend staand en zittend te werken worden lichaamsklachten voorkomen omdat de medewerker voldoende in beweging blijft hetgeen een verhoging van het werkplezier geeft.

 

De tafels van OMT, Linak en smart-Table zijn standaard in hoogte verstelbaar bureaus of zit sta bureaus voor alle frame breedtes van 140 cm tot 200 cm breed, onafhankelijk van de werkbladdiepte. De standaard werkbladdiepte is 80 cm maar is vrij kiesbaar vanaf ca. 70 cm diepte. Het instelbereik van de werkbladhoogte van het zit-sta bureau is 60 cm van 65 cm tot 130 cm.

 

Met de traploze elektrische hoogteverstelling kan het zit-sta bureau variërend gebruikt worden tussen zittend en staand werk. Ook standaard voor de zit-sta bureau van OMT, Linak en smart-Table is de T-frame constructie met de tafelpoten aan de buitenrand van de tafel. Door deze constructie is de beschikbare vrije beenruimte maximaal.

Voordelen van een in zit-sta bureau

Met een in zit-sta bureau wordt dynamisch werken bevorderd. Zittend werken is gemakkelijk met staand werken af te wisselen. Door op kantoor of thuis meer te bewegen kunnen gezondheidsklachten worden voorkomen en verbetert de arbeidsproductiviteit. Volwassenen tussen de 18 en 65 jaar zitten gemiddeld 9,5 uur per dag, met een verstelbaar zit-sta bureau wordt dit met minimaal 1,5 uur verminderd.

 

De zit sta bureaus in het assortiment van WelQuip zijn ARBO goedgekeurd. Belangrijk voor een ARBO goedgekeurd bureau is dat deze qua hoogte kan worden aangepast aan degene die achter het bureau werkt. Een bureau dient daarnaast een minimale afmeting te hebben van 120 x 80 cm zodat er voldoende werkruimte is. Bij de voeten dient een minimale ruimte van 80 cm vrij te zijn. Het bureaublad mag niet reflecteren en moet krasvast zijn. Aan al deze eigenschappen voldoet elk zit-sta bureau van WelQuip.

Verstelbaar bureau van WelQuip voor een gezonde werkomgeving

Een zit-sta bureau mag niet ontbreken in een ergonomisch verantwoorde werkomgeving. U wilt toch ook een gezonde en productieve (thuis)werkplek voor u of uw werknemers? Wij van WelQuip helpen u graag! Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan de showroom voor een demonstratie van onze zit-sta bureau producten.

Handelsmerken van WelQuip