De thuiswerkplek

WelQuip levert thuiswerkplek inrichting van de merken OMT, Linak en het het eigen merk Smart-Table.

Ergonomisch werken op kantoor en thuis. Het is belangrijk om niet alleen op kantoor maar ook tijdens het thuiswerken ergonomisch verantwoord te werken. Indien de (multifunctionele) thuiswerkplek is ingericht met een in hoogte verstelbaar bureau en een goed instelbare bureaustoel kunnen lichamelijke klachten als nekpijn, rugpijn en RSI worden voorkomen en het werkplezier thuis worden verhoogd. Werk volgens de ARBO normen en richtlijnen en kies voor een goede ergonomische thuiswerkplek inrichting die eventueel, indien de beschikbare ruimte beperkt is, multifunctioneel voor kantoor- en thuis-activiteiten kan worden gebruikt. Op deze web-site vindt u ons speciale assortiment thuiswerkplek & kantoor-meubilair wat ook geschikt te maken is dmv uitbreidings opties voor multifunctioneel thuis gebruik.
WelQuip Thuiswerkplek

Voorbeeld van een niet ergonomisch verantwoorde  thuiswerkplek in de woonkamer.

Informatie over de thuiswerkplek

Bij veel bedrijven waar zgn “niet-essentiële functies” vervuld worden wint het thuiswerken of hybride-werken aan populariteit, maar bij het inrichten van de thuiswerkplek bij de medewerker thuis wordt de ergonomie nog wel eens vergeten. Werknemers (en zelfstandigen) werken thuis bijvoorbeeld aan de eettafel of keukentafel en zitten op een normale eetkamerstoel. Indien echter lang achter elkaar wordt gewerkt is het belangrijk om ook de thuiswerkplek comfortabel en goed in te richten. Werk thuis ook aan een ARBO goedgekeurd bureau en een ARBO goedgekeurde bureaustoel en zorg voor een gezonde zithouding waardoor de arbeidsproductiviteit op pijl blijft.

Een vaste, comfortabele thuiswerkplek

Heeft u extra ruimte of een aparte ruimte in uw huis beschikbaar? Zorg er dan voor dat dit uw vaste werkplek wordt. Hierdoor zorgt u voor onderscheid in waar u werkt – en waar niet. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat werk en privé makkelijker gescheiden kunnen worden. Behoort dit echter niet tot de mogelijkheden en moet de tafel ook nog voor andere doeleinden / thuisactiviteiten gebruikt worden kies dan voor een multifunctioneel uitbreidbare zit sta tafel van Welquip, welke zowel voor kantoorwerk, eten, spelen als hobby gebruikte kan worden. Een mulitfunctionele thuiswerkplek.

WelQuip, Comfortabele thuiswerkplek

Een ruimtelijke afgescheiden comfortabele thuiswerkplek.

Thuiswerkplek inrichten

Bij het inrichten van een thuiswerkplek is het uiteraard belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte voor de tafel. Het is aan te raden om te kiezen voor een bureau met een minimale breedte van 160cm en een minimale diepte van 80cm om voldoende werkruimte te hebben. Om afwisselend zittend en staand te werken dient gekozen worden voor een elektrisch zit-sta bureau met een hoogte verstelbereik van circa 65cm tot 130cm. Op deze manier kan elektrisch de hoogte van het bureau snel worden ingesteld en kan afwisselend zittend en staand gewerkt worden. Het advies is om gedurende de werkdag 4 tot 6 keer te wisselen tussen zittend en staand werk.

Thuiswerkplek bureaustoel

Om tijdens de thuiswerkdag comfortabel te zitten is het aan te raden om te kiezen voor een bureaustoel met voldoende instelfuncties en welke ondersteuning geeft aan rug, nek en armen. Zo dient de bureaustoel in hoogte verstelbaar te zijn, dienen de armleuningen instelbaar te zijn en is synchroon mechanisme een functie die niet mag ontbreken. Daarnaast is het handig als de bureaustoel beschikt over een zitdiepte instelling.

Tips bij het afstellen en instellen van bureau stoelen en zit-sta bureaus op de thuiswerkplek.

Bureaustoel: Bij het aannemen van een goede houding is het belangrijk dat je 1) rechtop zit en de wervelkolom een natuurlijke S-vorm aanneemt, 2) de armsteunen de armen lichtjes ondersteunen zodat de schouder niet wordt opgetrokken, 3) de voeten en de knieën een hoek van 90 graden ten opzichte van de grond, 4) zijnde armleuningen afstelbaar? dan moeten deze op de hoogte van het bureaublad worden afgesteld.

Zit-sta bureau: Waar de Waar de correcte zithoogte van de bureaustoel afhangt van de lengte van de onderbenen, bepaalt de lengte van de bovenarm de ideale hoogte van het bureau. Deze vindt u gemakkelijk met de volgende truc. Laat de arm loshangen en raak vervolgens het sleutelbeen aan. Stel het bureaublad nu zo in dat de elleboog nét op het werkblad rust.

Monitorarm: In het ideale geval is de bovenste rand van het beeldscherm gelijk aan de ooghoogte. Door het beeldscherm te bevestigen aan een monitorarm, plaatst u het scherm eenvoudig op de juiste hoogte.

Alles voor uw kantoor aan huis

Op onze websites van Welquip.nl en elQuip.nl vindt u een compleet assortiment van thuiswerkplek meubilair voor het inrichten van uw comfortabele, ergonomische thuiswerkplek. Of het nu gaat om een zit-sta bureau, bureaustoel, monitorsteun of juist handige opbergmogelijkheden zoals een rolcontainer of ladenblok. Vraagt u een offerte aan of bestelt u uw meubilair op onze website? Dan profiteert u van onze leveringsopties en staffel / project kortingen.

Welquip en elQuip leveren kantoormeubelen en toebehoren van gerenormeerde kwaliteitsmerken met garantie perioden van 2 tot 5 jaar (afh van het merk). Levering vrijwel altijd uit voorraad binnen enkele werkdagen.

Handelsmerken van WelQuip

Kom langs in onze showroom!

Welquip en elQuip bieden ergonomisch kantoormeubilair, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, mooi voor in huis én grotendeels snel leverbaar. Vragen? Neem gerust contact met ons op. Liever een bureau eerst met eigen ogen zien? Of wilt u komen proefzitten voor u een nieuwe bureaustoel voor uw thuiswerkplek aanschaft? Dan bent u altijd welkom in onze showroom in Maarheeze. Onze medewerkers bieden u praktische adviezen, tips en geven u graag uitleg. Neem contact met ons op en maak een afspraak om langs te komen. Wij denken graag met u mee!